Opleiding Instructeur Freestyle

Cursus Instructeur freestyle ivoorjaar van 2019 te weten op zondag 21, 28 april en 12 en 19 mei.

 

De 4-daagse opleiding wordt verzorgd door Brigitte van Gestel en vindt plaats op mijn lokatie aan de Slibbroek 30, 5081NS in Hilvarenbeek.

 

De cursusdagen zijn van 10.00 - 16.00 uur met tussen de middag een uur pauze.  De lunch wordt verzorgd door Canine Company, mocht je speciale wensen hebben, dan is dat uiteraard bespreekbaar. 

Het cursusgeld bedraagt 500 euro. We zijn met max 8 cursisten. 

Jullie krijgen van mij een theoriemap op lesdag 1. Je doet de opleiding met je eigen hond (mits sociaal), maar mogelijk ook af en toe met een hond van Brigitte. Niet alle aangeboden oefeningen zullen door je eigen hond gedaan worden. Je leert ook veel van kijken naar een ander. Bovendien is een hele dag les voor je hond ook zwaar. Neem daarom een bench mee als je hond dat gewend is, zodat hij voldoende toe komt aan rust, om het geleerde te verwerken. Bij mooi/droog weer werken we buiten op het kunstgrasveld, bij slecht weer kunnen we uitwijken naar de hal. Elke lesdag bevat ook een deel theorie. Tijdens de theorie geen honden in het theorielokaal.

 

Ik werk op basis van clickertraining, enige ervaring op dit gebied is een vereiste om te kunnen deelnemen aan deze cursus. 

In de dogdance sport komt de creatieve kant van lesgeven naar voor. Alle honden; groot/klein, jong/oud kunnen dogdancen. Je moet goed kijken naar elk individu om daar je lesstof op aan te passen. Niet alleen kennis van leerprincipes, maar ook van het fysiek van de hond is essentieel en komen dan ook ruimschoots aan bod tijdens de freestyle opleiding. 
 

  • Dag 1: Leerprincipes en diverse belonings-strategiën, verschil freestyle/Heelwork to music. Aanleren targetgedragingen: handtouch, poottarget, target stick, Focus creëren. Basis moves

  • Dag 2: Fysieke belasting en anatomie, werken met platforms, lichaamsbesef bij achterwaarts en zijwaarts bewegen, sprongtechnieken. Diverse gangen tijdens het heelwork, herkennen van vermoeidheid, voorkomen van blessures, hondenlijf voorbereiden op belastende moves zoals op achterpoten lopen.

  • Dag 3: Lesgeven en didaktiek, iedere deelnemer bereid een opdracht voor en geeft les aan een medecursist. We bespreken de diverse methodes om iets aan te leren en wat te doen als de hond of de eigenaar niet laat zien wat je had gehoopt. Bespreken aantal gevorderde moves

  • Dag 4: Het opbouwen van een routine, welke elementen stop je in de choreografe, hoe ga je om met de muziek, hoe houd je de motivatie hoog als je beloningen gaat afbouwen, hoe leer je een hond omgaan met wedstrijdprikkels.

Tijdens de opleiding wordt de lesstof zowel theoretisch als praktisch behandeld. Er is ook ruimte voor eigen inbreng, wensen en vragen. De opleiding geeft je inzichten in hoe je oefeningen aanleert, hoe je kennis overdraagt en hoe je deze sport verantwoord uitvoert zonder de hond te overvragen. 

Of het nou is om zelf verder te komen in de dogdance sport of je overweegt een groepsles dogdance te gaan verzorgen.

Voor inschrijven kunt u een email sturen naar info@caninecompany.nl . Vermeld in de email uw gegevens en vervolgens zal Canine Company contact met u opnemen. Heeft u verder nog vragen dan kunt altijd contact met ons opnemen.


Hartelijke groet,

Brigitte van Gestel

www.caninecompany.nl
info@caninecompany.nl

Canine Company Slibbroek 30 - 5081NS - HILVARENBEEK  |  info@caninecompany.nl  -31 6 50 98 99 34

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon